Samsun Barosu'ndan üreten kadınlara destek
Paylaş

Samsun Barosu'ndan üreten kadınlara destek

Ekleme: 17.06.2026 18:52 Güncelleme: 17.06.2026 18:56

Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri Tekkeköy Antyeri Köyü’nde önce el emeği sergisini gezdi andından kadınlara medeni haklar konusunda bilgilendirme yaptı.

Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Tekkeköy Antyeri Köyü’nde kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını destekleyen anlamlı bir buluşmaya imza attı. Komisyon üyeleri, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla düzenlenen ve köy kadınlarının göz nuru el emeği ürünlerinin yer aldığı el sanatları sergisini ziyaret etti.

Ziyarete Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Hale Günaydın ile komisyon üyeleri Av. Sevgi Çetin ve Av. Şule Gözütok katıldı. Sergi alanını gezerek kadınların el emeği ürünlerini inceleyen heyet üreten kadınları tebrik etti.

SERGİDEN SONRA TOPLANTI

Serginin ardından Komisyon Başkanı Av. Hale Günaydın, köyde bir araya gelen kadınlara yönelik kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, kadınların günlük hayatta ve aile içinde sahip oldukları Medeni Haklar ile Türk Medeni Kanunu'nun kadınlara sağladığı güvenceler detaylı bir şekilde anlatıldı. Toplantının en dikkat çekici bölümlerinden biri ise kadınların demokratik haklarına yönelik yapılan vurgu oldu. 

Medeni haklar kapsamında özellikle seçme ve seçilme hakkının hayati bir öneme sahip olduğunu belirten Av. Hale Günaydın, "Kadınlar yasal haklarını tam anlamıyla bilmeli ve hayatın her alanında bu hakları özgürce kullanmalı. Haklara kararlılıkla sahip çıkılmalı. 
Hakların kullanımına yönelik gelebilecek her türlü engel ve baskıya karşı sessiz kalınmamalı, demokratik tepki gösterilmeli ve bu durumlar mutlaka ilgili mercilere iletilmeli" dedi. 

 

Tuğçe Gevşek

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.