Samsun’da 253 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak
Paylaş

Samsun’da 253 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak

Ekleme: 25.06.2026 14:24 Güncelleme: 25.06.2026 14:28

Samsun’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle 253 bin 435 öğrenci karne alarak yaz tatiline çıkacak.

Samsun’da 2025-2026 eğitim-öğretim yılı sona eriyor. İl genelinde 253 bin 435 öğrenci, 26 Haziran Cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline çıkacak.

Karne dağıtım törenleri, Samsun genelindeki okullarda gerçekleştirilecek.

253 BİN 435 ÖĞRENCİ KARNE ALACAK

Samsun genelinde eğitim faaliyetleri bu yıl bin 87 okulda sürdürüldü.

Kentte 13 bin 84 derslikte, 21 bin 614 öğretmen görev yaptı.

KARNE TÖRENİ 26 HAZİRAN’DA

2025-2026 eğitim-öğretim yılı karne dağıtım töreni, 26 Haziran Cuma günü il genelindeki okullarda yapılacak.

Öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra yaz tatiline başlayacak.

“YOĞUN BİR EĞİTİM DÖNEMİ OLDU”

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, geride kalan eğitim öğretim yılının hareketli ve yoğun geçtiğini söyledi.

Ağar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğrencilerin hem beceri temelli hem de milli ve manevi değerleri benimseyen bir eğitim süreci geçirdiğini belirtti.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR DESTEKLENDİ

Öğrencilerin spor, sanat ve kültür alanlarında aktif olmalarını önemsediklerini ifade eden Ağar, okul içi ve okul dışı çalışmalarda öğrencilerin desteklendiğini söyledi.

Ağar, öğrencilerin ekip çalışmalarına, sosyal etkinliklere ve farklı eğitim faaliyetlerine katıldığını kaydetti.

YAZ DÖNEMİ İÇİN VELİLERE ÇAĞRI

Velilere de çağrıda bulunan Ağar, yaz tatilinin öğrencilerin eksiklerini tamamlaması ve aile bağlarının güçlenmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Ağar, yaz döneminde halk eğitim kursları ve destek kurslarının hem öğrencilerin hem de vatandaşların hizmetinde olacağını söyledi.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.