TFF'den Flaş Karar: Ziraat Türkiye Kupası'nda Grup Aşaması Kaldırıldı mı?
Paylaş

TFF'den Flaş Karar: Ziraat Türkiye Kupası'nda Grup Aşaması Kaldırıldı mı?

Ekleme: 06.03.2026 13:35 Güncelleme: 31.05.2026 17:04

TFF, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2026-2027 sezonundan itibaren grup aşamasının kaldırıldığını ve eleme usulüne geçildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla, Türkiye Kupası'nın heyecanı gelecek sezondan itibaren farklı bir boyuta taşınıyor. Yeni düzenlemeye göre, takımların eleme turlarından sonra mücadele ettiği grup aşaması uygulaması sona erdirildi. TFF'den yapılan açıklamada, turnuvanın artık doğrudan eleme formatında gerçekleştirileceği ve takvim sıkışıklığının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

YENİ FORMATIN DETAYLARI: 10 KUPA HAFTASI

Yeni sisteme göre Ziraat Türkiye Kupası; 5 eleme turu, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve final aşamalarından oluşacak. Toplamda 10 kupa haftasında tamamlanması planlanan turnuvada, yarı final eşleşmeleri çift maç eleme usulüne göre oynanacak. Çeyrek finale kadar olan tüm turlar ve büyük final ise tek maç eleme usulüyle gerçekleştirilecek. Bu değişiklikle birlikte kupadaki sürpriz sonuçların artması ve maçların daha yüksek bir rekabet düzeyinde geçmesi bekleniyor.

TAKVİM DAHA SONRA İLAN EDİLECEK

TFF, kupa tarihlerinin ve eşleşme takviminin ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Türkiye Kupası eleme turları ve final aşaması, toplam 10 kupa haftasında tamamlanacak. Türkiye Kupası tarihleri ise daha sonra ilan edilecek" ifadelerine yer verildi. Federasyonun bu hamlesi, özellikle Avrupa kupalarında mücadele eden takımların maç yükünü hafifletme ve turnuvaya olan ilgiyi canlandırma girişimi olarak değerlendiriliyor.

 

Zekai Anıl

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.