Tokat’ta sağanak dehşeti: Dereler taştı, sel suları ağaçları kökünden döktü!
Paylaş

Tokat’ta sağanak dehşeti: Dereler taştı, sel suları ağaçları kökünden döktü!

Ekleme: 23.05.2026 21:08 Güncelleme: 03.06.2026 18:15

Tokat'ın Niksar ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sele yol açtı. Derelerin taşması sonucu köy yolları su altında kalırken, sel suları ağaçları kökünden sökerek sürükledi.

Tokat’ın Niksar ilçesinde, öğleden sonra aniden bastıran ve kısa sürede şiddetini artırarak sele dönüşen kuvvetli sağanak yağış büyük bir yıkıma neden oldu. İlçe genelinde hayatı durma noktasına getiren afet sonrası birçok köyde dere ve çay yatakları taşarken, ekili tarım arazileri ile meyve bahçeleri çamurlu suların altında kaldı.

SEL SULARI ÖNÜNE KATTIĞINI GÖTÜRDÜ: DEBİ KORKUTTU

Niksar ilçesine bağlı köylerde etkisini gösteren şiddetli yağışın ardından, dağlık kesimlerden gelen sular derelerin debisini saniyeler içinde tehlikeli boyutlara ulaştırdı. Taşan nehir yatakları köy yollarını nehre çevirirken, sel sularının önüne kattığı dev ağaçları kökünden sökerek kilometrelerce sürüklediği görüldü.

Afetin boyutunu gözler önüne seren ve köy sakinlerinin cep telefonu kameralarına yansıyan çarpıcı görüntülerde; tonlarca çamurlu suyun tarım arazilerini, bahçeleri ve seraları tamamen kapladığı, su seviyesinin evlerin bahçe duvarlarına kadar dayandığı anlar anbean kaydedildi. Bölgede mahsur kalan araçlar ve ulaşıma kapanan bazı köy yolları nedeniyle sürücüler ile köylüler büyük çaresizlik yaşadı.

EKİPLER BÖLGEDE SEFERBER OLDU: HASAR TESPİTİ BAŞLADI

Şiddetli sağanak ve taşkın ihbarlarının ardından bölgeye AFAD, İl Özel İdaresi, jandarma ve Niksar Belediyesi'ne bağlı iş makineleri ile arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, taşkın nedeniyle kapanan yolları açmak, dere yataklarındaki tıkanmaları gidermek ve su birikintilerini tahliye etmek adına teyakkuza geçti.

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.