Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Karkucak'tan Sert Tepki: Bayrağa Uzanan El Devlet Ciddiyetiyle Kırılır!
Paylaş

Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Karkucak'tan Sert Tepki: Bayrağa Uzanan El Devlet Ciddiyetiyle Kırılır!

Ekleme: 21.01.2026 13:40 Güncelleme: 31.05.2026 09:05

Bayrağa yapılan saldırıyı 'egemenliğe yönelmiş provokasyon' olarak nitelendiren Anahtar Parti İl Başkanı Ahmet Karkucak, "Bayrak sloganla değil, devlet ciddiyetiyle korunur" dedi

Anahtar Parti Samsun İl Başkanı Dr.Ahmet Karkucak, Nusaybin sınır hattında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Karkucak, Türk bayrağına uzanan her girişimin yalnızca bir sembole değil, milletin hafızasına ve devletin egemenlik iradesine yönelmiş bir provokasyon olduğunu belirtti.

DEVLETİN GÜCÜ HİSSETTİRİLMELİ

Saldırının basit bir taşkınlık değil, cesaretini kararsızlıktan alan bilinçli bir eylem olduğunun altını çizen Karkucak, yaşanan olay yalnızca kınamayla geçiştirilmemesi gerektiğini vurguladı. Karkucak, saldırının arka planının mutlaka sorgulanması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu tür saldırılardan sonra sadece tepki göstermek yetmez. Asıl sorgulanması gereken, bu cüreti doğuran zeminin nasıl oluştuğudur. Devletin gücü sadece sınır hattında değil, irade koyabildiği her yerde hissedilmelidir" dedi.

'BAYRAK SLOGANLA DEĞİL CİDDİYETLE KORUNUR'

Türk Bayrağının hamasi söylemlerle korunamayacağını belirten Karkucak, "Türk Bayrağı bu topraklarda sloganla değil, devlet ciddiyetiyle korunur. Ona uzanan her el, karşısında milletin onurlu duruşunu ve devletin kararlılığını bulacaktır" ifadesini kullandı. 

 

Hüsnü Can ARMUTÇU

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.